Citroen bavarois met aardbeiengelei (magnetron)
Aantal personen: 4
Ingrediënten
200 g aardbeien
4 blaadjes rode gelatine
2 citroenen
2 eieren
100 gr witte basterd suiker
1 dl slagroom
4 blaadjes witte gelatine
aardbeien naar smaak
slagroom
Bereiden
- Voor de gelei de aardbeien wassen, de kroontjes verwijderen en de vruchten halveren.
- De aardbeien met 0,5 dl water in een ovenvaste schaal doen en (afgedekt) in 3-4 minuten op vol vermogen zacht koken.
- Het fruit door een zeef drukken en naar smaak suiker erdoor roeren.
- De rode gelatine in ruim koud water weken, uitknijpen en in een ovenvast kommetje (onafgedekt) in 10-20 seconden op vol vermogen laten smelten.
- De gesmolten gelatine door de aardbeienpuree scheppen, de massa onder af en toe roeren in een bak met koud water geleiachtig laten worden en dan onmiddellijk overdoen in een metalen puddingvorm.
- De gelei bijna stijf laten worden.
- Voor de bavarois de witte gelatine in ruim koud water weken.
- De citroenen uitpersen, het sap zeven en met water aanvullen tot 1 dl.
- De eieren scheiden en wat van het eiwit achterhouden om de vorm te bestrijken.
- De dooiers met de suiker in een glazen litermaat luchtig roeren en het vocht erdoor roeren.
- De massa in ca 3 minuten op vol vermogen laten binden.
- Iedere 30 seconden met een garde doorroeren om schiften te voorkomen.
- De gelatine uitknijpen en door de vla roeren.
- De massa onder af en toe roeren in een bak met koud water laten afkoelen.
- Wanneer ze geleiachtig begint te worden, de eiwitten met een snufje zout stijfslaan en daarna de slagroom.
- De stijfgeslagen slagroom op het eiwit leggen, daarop de vla en alles snel met een metalen lepel met elkaar vermengen.
- De bavarois in een bak met koud water lobbig laten worden.
- De vorm boven de aardbeiengelei met eiwit bestrijken.
- Wanneer de bavarois niet meer uitzakt deze op de aardbeiengelei scheppen en de pudding tenminste 4 uur op laten stijven in de koelkast.
- De pudding storten en garneren met halve aardbeien en toefjes slagroom.
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Citroen-Yoghurtbavarois
Rijstepap onder een karamellaagje
Chipolatapudding
Soezentoren met lemon-curd
Tompouce met bramen